2022. szeptember 1., csütörtök

Napi felülről:

„Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak.”

127. zsoltár 4. vers*

Áldott szeptembert, a nemzedékek felelős, bölcs, szeretettel és gondoskodással teljes közösségét kívánom minden testvérem számára!

A szeptemberi tanévkezdés azok számára, akik közvetlenül érintettek egy új, felelősségteljes szakasz indulása. Akik távolabbról figyelik mindezt, azok számára pedig fontos emlékeztető arra, hogy Isten milyen feladattal bízott meg bennünket a nemzedékek együttélése tekintetében. Úgy lettünk megteremtve, hogy szükségünk legyen egymásra, az előző korosztályok tudására, gondoskodására, hogy elindulhassunk saját pályánkon és célba érjen az életünk. Amikor már szárnyalunk, eljutunk az önálló életre, akkor hajlamosak vagyunk elfelejtkezni azokról vagy alul értékelni azokat, akik mindezt lehetővé tették számunkra. Senki sincs, aki csak önerejéből jutott volna el addig, ahol most tart, bármilyen büszkén hangoztatja is, hiszen volt olyan korszaka a létünknek, ahol szüleink, családunk, tanáraink lehetőségeiből, képességeiből táplálkoztunk. Ebből adhatunk tovább mi is a gyermekeink, diákjaink számára valamit, amellyel helyes irányba indulhatnak el, haladhatnak tovább. A maradandó, időt álló boldogság, boldogulás háttere, ha jók céljaink. Készségünk, akaratunk van a tanulásra, tanításra, mert ez folyamatosan munkában tart. Erőnket, időnket hasznosan és bölcsen használjuk, hogy a megelégedettség, hálaadás ünnepe rendszeresen betöltse a lelkünket!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a kezedbe lehetek! Irányítsd az életemet! Taníts, nevelj és bátoríts, hogy mindezt én is képes legyek megtenni mások hasznára!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!