2022. október 8., szombat

Napi felülről:

„Hogy lehetnek viszályok és hogy lehetnek veszekedések közöttetek? Nem a tagjaitokban harcosként forgolódó vágyaitok miatt?”

Jakab levele 4. rész 1. vers*

Áldott szombatot, a mennyei békesség és bölcsesség erejét kívánom minden testvérem számára!

Annyira megnyugtató, biztonságos élmény olyanokkal barátkozni, együtt élni, dolgozni, akik nem önző módon látják a világot. Akik lehet, hogy sokkal okosabbak nálunk, de nem éreztetik velünk fölényüket. Akik lehet, hogy jobb emberek, mint mi, mégis azt jelzik számunkra, hogy értékesek vagyunk és tisztelnek, becsülnek bennünket. Akik megtartják ígéretüket akkor is, amikor ez áldozatba kerül számukra, és könnyebb lenne félretenni őket. Akik ellen nem kell harcolnunk, mert nincs is miért. Akik nem tökéletesek, sokszor hibáznak és tévednek, de mindeközben társak maradnak és nem lesznek ellenségeink. Talán a legfontosabb, hogy ne is másokban keressük ezt az igaz embert, hanem mi magunk váljunk azzá. Vegyük észre, hogy mi az, ami viszályt, veszekedést és ellenségeskedést éleszt a szívünkben, hogy képesek legyünk az ellen harcolni, és ne valaki más legyen a célpont. Gonoszság, emberi okoskodás és önző szándékok folyamatosan arra próbálnak rávenni bennünket, hogy vegyük őket alkalmazásunkba, mert ők majd kiállnak értünk és harcolnak a jogainkért. Ebben a harcban azonban mi leszünk a vesztesek a kapcsolatainkkal együtt. Ezért érdemes a mennyei utat választani.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem akarsz a vágyaim, élvezeteim fogságában hagyni, mert sokkal jobb terved van az életemmel, ami áldást hoz rám és másokra is!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!