2022. október 7., péntek

Napi felülről:

„Hiszen sokat tévelygünk mindannyian, ha azonban valaki beszédében nem tévelyeg, az érett ember, képes uralma alatt tartani az egész testét.”

Jakab levele 3. rész 2. vers*

Áldott pénteket, szeretettel és igazságossággal kézben tartott életet kívánok minden testvérem számára!

Mennyire egyszerűnek tűnik, hogy a mi testünk, a mi életünk, a gyakorlatban mégsem úgy látszik, hogy feltétlen uralni tudnánk a lényünket. A beszédünk, szavunk és kifejezésünk pontosan tükrözi, mennyire vagyunk ténylegesen érett, felelősségteljes és céltudatos emberek. Amikor haraggal válaszolunk a sérelmekre, gyűlölettel a bántásra és irigységgel a szomszéd gyarapodására, akkor derül ki, hogy a mások által előidézett körülmények kényszere irányít bennünket és nehezen tudunk ezen felülemelkedni. A bolyongásaink során nem az önigazságunk vagy önigazolásunk lesz a megmentőnk, hanem a békességünk Istennel. Vannak nagyszájúak, akik élvezik, hogy szavukkal mások fölé nőhetnek. A bőbeszédűek azzal hitegetik magukat, hogy mindenkivel jót tesznek, ha a csönd idejét is kihasználják arra, hogy megszólaljanak, pedig éppen az ellenkezője igaz. A mennyei Atya abban szeretne a segítségünkre lenni, hogy felépüljünk a lelki otthonunk, hogy ne kelljen tovább keresgélnünk az ismeretlenben, hanem mennyei célra tartó életet élhessünk.

Mennyei Atyám, tied minden tisztelet, mert te tanítasz bölcsen beszélni és szeretettel válaszolni minden helyzetben!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!