2022. október 6., csütörtök

Napi felülről:

„Gondolj Teremtődre ifjúságod napjaiban, mielőtt megérkeznek a gonosz napok, és elközelegnek az évek, amelyekre azt mondod majd: nem tetszenek nekem;”

Prédikátor könyve 12. rész 1. vers*

Áldott csütörtököt, a jelen lehetőségeinek kihasználását, örömeinek felfedezését és nehézségeinek jó megélését kívánom minden testvérem részére!

Bármennyire is szeretném nem lesznek egyformán napsütéses napjaim. Előbb utóbb elsötétül az ég, megérkeznek a bánat fellegei, amelyeken nem lehet csak úgy egyszerűen átlátni. Viszont, amíg nappal van mindig lesz újabb reménysugár, amely nem engedi, hogy végérvényesen feladjuk a küzdelmet. Amikor lehet, amikor nem ismerünk akadályokat és minden lehetőség adott, akkor kell beépíteni az életünkbe a hit erejét, szabályait és szokásait, mert lesznek napok és évek, amikor csak ez marad meg számunkra, mert már sem saját erőnkre, sem mások segítségére nem számíthatunk. Az, hogy vannak, lesznek, lehetnek „nem szeretem”, „nem tetszenek” idők, annyit jelent, hogy voltak szebbek, jobbak és kellemesebbek, amiért egyrészt érdemes hálát adni, másrészt már csak becsületből is hittel mindvégig kitartani a küzdelem során.  Igazságtalannak tűnik, hogy a testünk egyre csak gyengül egy határt átlépve, a fizikai erőnk megkopik, visszafejlődik. Igazából mindez csak azzal szembesít bennünket, hogy szükségünk van mennyei segítségre ahhoz, hogy a lelkünk igaz vágyai, álmai beteljesülhessenek.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te nem csupán a fiatalságomban gyönyörködtél, nem csak akkor támogattál, hanem egész életem a kezedben lehet, mert szereteted akkor is megtart, amikor már a testem is cserbenhagy!

*Szent István Társulat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!