2022. október 31., hétfő

Napi felülről:

„Fiaid felépítik az ősi romokat, és jövendő nemzedékek számára építesz alapokat. Így fognak nevezni: »Romos várfalak felépítője, utak megújítója, városok újjáépítője.«”

Ézsaiás könyve 58. rész 12. vers*

Áldott hétfőt, a megújulás, megújítás reménységét, valóságát és örömét kívánom minden testvérem életére!

A reformáció emléknapján legyen fülünk arra is, hogy az Örökkévaló terveiben mennyivel magasabb, nagyobb és szélesebb jövőkép is benne található az életünkkel kapcsolatban, mint amit mi elképzelnénk, megálmodnánk vagy akár csak sejtenénk is magunktól és magunkról. Ezek mind-mind elő lettek már készítve a mennyben és csak arra várnak, hogy bennünk mikor fog beérni az a hit, amellyel megértjük őket, és igent mondunk rájuk. Ezek telve vannak kis és nagy csodákkal, bátor hitlépésekkel, szeretetből fakadó tettekkel és hűséges, kitartó odaszánással. Isten lehetőségei és határai nincsenek korlátok közé szorítva, ezért amikor bízunk benne, csatlakozunk hozzá és akaratához, az megnyitja számunkra is az áldások kincstárát, a reményteljes jövő építését. Nem az a jó út, ha csak a magunk dolgával törődünk, a saját boldogulásunk elérése kerül az élet-zászlónkra, és közben elássuk mindazt, amit felülről kaptunk, nehogy véletlenül még feladatunk is legyen vele. Ennek az lesz a vége, hogy még azt is el fogjuk veszíteni, amiről azt gondoltuk, hogy már a miénk. A mennyei Atya ennél többet bízott ránk. Romos családi falak felépítője, szeretet-kapcsolatok megújítója, közösség újjáépítője. Vajon melyik lehet a te mennyei neved, ami még rád vár?

Mennyei Atyám köszönöm, azt a bizalmat, szeretetet, amellyel felém fordultál Jézus Krisztusban!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!