2022. október 30., vasárnap

Napi felülről:

„Ezért tehát attól a naptól fogva, amelyen ezt meghallottuk, szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen megismerjétek az ő akaratát minden lelki bölcsességgel és belátással,”

Pál levele a kolosséiakhoz 1. rész 9. vers*

Áldott vasárnapot, a mennyei Atya megismerésének ünnepét, örömét és erejét kívánom minden testvérem számára!

Azt ünnepeljük, ami, aki igazán értékes, fontos és maradandó számunkra, mert ez az emberi méltóságunk része! Nem csupán örülünk, vagy emlékezünk, hanem ünnepeljük, ki- és felemeljük azt, ami, aki érdemes rá. A jó, áldott családi élet része a boldog együtt-ünneplés, mert ebben kifejeződik mindaz, ami összetart bennünket, ami közös kincsünk. Ez ugyanígy működik a mennyei Atya családjában is. Isten országa, királysága és uralma ránk nézve, nem alattvalókból áll, hanem családtagokból, örökösökből, testvérekből és barátokból. Ennek felfedezése csodálatos távlatokat nyit meg számunkra, az Örökkévaló megismerésének ünnepét, örömét és erejét. Jézus Krisztus ajtó, út és élet lett mindazoknak, akik nála keresik a válaszokat, a megoldást. Ő az a közös kincsünk, ami összeköt bennünket a mennyel és mindazokkal, akik benne reménykednek. Egy egész földi életet kaptunk arra, hogy ezt ünnepeljük, ebben járjunk, ebből reménységet, tartást és erőt merítsünk a sötétség idején is!

Mennyei Atyám, hálát adok azért a sok áldásért, felém való jóságodért, amellyel segítesz, hogy egyre jobban megismerhesselek téged, tervedet és akaratodat, hogy legyen mindig mit ünnepelnem a mennyel együtt!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!