2022. október 26., szerda

Napi felülről:

„Aki köztetek féli az Urat, hallgasson szolgája szavára! Aki sötétségben jár, és nem ragyog rá fény, bízzon az Úr nevében, és támaszkodjon Istenére!”

Ézsaiás könyve 50. rész 10. vers*

Áldott szerdát, a sötétben is biztonságot adó hitet, reménységet és bizalmat kívánok minden testvérem számára!

Amíg világosság vesz körül bennünket, addig bátrabban merünk lépni, tájékozódni és bízni az ösztöneinkben. A sötétség már egy egészen másik arcát mutatja be ugyanannak a világnak, ami addig is körülöttünk volt. Bizonytalan, óvatos lépések, tapogatódzás, félelem és kiszolgáltatottság vesz erőt rajtunk, pedig mindössze a fény ragyogása szűnt meg. A lelki-szellemi sötétség talán még jobban rátelepszik a lényünkre, és hiába az addigi tapasztalat, a szívünk mégis beleremeg az ismeretlenbe. Egy megbízható, bölcs és bátorító szó ilyenkor életet menthet. A mennyei Atya ezért adott számunkra felülről érkező útmutatást, amely megfelelően használva sötét helyen világító lámpás lesz az utunk során. Amíg egy kisgyermek számára a szülői kéz, addig nekünk Istenünk szeretete, amely megjelent Jézus Krisztusban, lehet a támaszunk, bizalmunk és reménységünk a vaksötétben, de még a halál árnyékában is. Félelemre bőségesen van okunk ma is, a csüggedéshez is találunk jónéhány nyomos indokot, de mi nem meghátrálásra születtünk, hanem hitre és reménységre, hogy életet nyerjünk.

Mennyei Atyám, köszönöm a benned megtalált bizalmat és reménységet, ami a sötét időkben is biztos támaszom!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!