2022. október 25., kedd

Napi felülről:

„Jézus Szentlélekkel telve visszatért a Jordántól, és a Lélek indítására a pusztában tartózkodott negyven napon át, miközben kísértette az ördög. Nem evett semmit azokban a napokban, de azok elmúltával megéhezett.”

Lukács evangéliuma 4. rész 1-2. vers*

Áldott keddet, minden kísértés, próba és nehézség között Isten vezetésére való figyelmet, érzékenységet és engedelmességet kívánok minden testvérem életére!

Attól, hogy kísértések gyötörnek még egyáltalán nem biztos, hogy rossz úton járok, de még csak az sem, hogy rossz helyzetbe kerültem vagy baj lenne velem. Természetesen nem mindegy, hogy saját butaságaim, rossz döntéseim vezettek kényelmetlen, kellemetlen helyzetbe, vagy maga az Úr terelt arrafelé. Jézus Krisztus élete fordulópontjához érkezett. Egy új időszak kezdődött a szolgálatában, amelyre születése óta készült. Lépésről lépésre a mennyei Atyának engedelmeskedve indult el. Ez nemhogy kizárta azt, hogy az ördög a közelébe férkőzhessen, hanem éppen ellenkezőleg, mindez elengedhetetlen része volt a felkészülésének. Át kellett élnie ezt a küzdelmet ahhoz, hogy szembe tudjon nézni az előtte álló kihívásokkal. Ne csodálkozzunk azon, ha az életünk változásainál, váltásainál, az öröm, izgalom és reménység mellett aggódások, gyötrő kísértések, álmok és vádlások is előkerülnek. Ezeket hiába mellőznénk szívesen, menekülnénk előlük, akkor is megjelennek. Szembe kell nézni velük, mert csak így tudjuk legyőzni őket. Ráadásul ebben a küzdelmünkben soha nem leszünk egyedül, ha figyelünk a felülről érkező vezetésre!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te készítesz, formálsz és vezetsz, ebben pedig benne vannak a kísértésekkel megvívott küzdelmeim is. Áldott légy, hogy ezekben az időkben sem engeded el kezemet!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!