2022. október 24., hétfő

Napi felülről:

„Mert így szól az én Uram, az Úr, Izráel Szentje: A megtérés és a higgadtság segítene rajtatok, a béke és a bizalom erőt adna nektek! De ti nem akarjátok,”

Ézsaiás könyve 30. rész 15. vers*

Áldott hétfőt, a helyreállás és megnyugvás segítségét, az elcsendesedés és a bizalom erejét kívánom minden testvérem részére!

Ez a hét sem indulhat el komoly kihívások nélkül. Igaz, hogy mindenki más-más terhet hordoz, és a terhelhetőségünk is különböző, de akkor is a sajátunk lesz az, ami a legjobban foglalkoztat bennünket, mert annak súlyát mi magunk érezzük át igazán. Attól csak látszólag lesz könnyebb, ha a panaszkodás, elégedetlenkedés, vádaskodás köveit szanaszét dobáljuk a környezetünkben, mert ettől még a terheink ugyanúgy megmaradnak. Mi az, ami segít ilyenkor, mi adhat többlet erőt számunkra? Az egyik az, ha helyreáll az egészséges énképünk. Úgy tudjuk szeretni önmagunkat, hogy ebben benne lesz az embertársaink szeretete is. Ha jól, helyesen szeretjük a lelkünket, akkor ebből természetes módon kivirágzik mások tisztelete, szeretete. Ennek forrása pedig Istennél található, ezért hozzá megtérni, visszatérni a kulcslépés. A szív lecsendesítése, a mennyei Atyába vetett bizalom megújítása pedig megnyitja a lehetőségek ajtaját az aggódás börtönéből a hálaadás és örömmel való szolgálat országa felé, ahol szégyen nélkül kérhetünk mennyei erőt bármikor.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem kivettél a próbák tűzéből, hanem segítesz, hogy megerősödjek általuk, miközben megtartod a lelkemet békességben és reménységben!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!