2022. november 29., kedd

Napi felülről:

„Ezután behívta őket a saját házába, megvendégelte őket, és egész családjával együtt teljes szívvel örvendezett, hogy most már ők is hisznek Istenben.”

Az apostolok cselekedetei 16. rész 34. vers*

Áldott keddet, az Istenbe vetett hit életjobbító erejét, felszabadító örömét és közösségét kívánom minden testvérem számára!

Pál és munkatársa Szilász börtönben töltötte az éjszakáját Filippiben, mert megharagudtak rá azok, akiknek jövendőmondó rabszolgáját megszabadították a gonosz befolyásától. A börtön vezetője a lehető legszigorúbban őriztette őket, de az Úr szolgáinak reménységét nem zárhatta be. Miközben éjféltájban énekkel dicsérték az Istent és imádkoztak, megrázkódott az egész épület, az ajtók kinyíltak, a láncok lehulltak, de ők nem menekültek el, mert még maradt feladatuk. A börtönőrt is felébresztette a földrengés és azt gondolva, hogy a foglyok megszöktek már arra jutott, hogy véget vet az életének, hiszen kudarcot vallott a rá bízott felelősségben. A fogoly Pál hangos kiáltása térítette észhez, hogy ne tegyen kárt magában, hiszen mindannyian ott maradtak. Ez megmentette a fizikai életét, de még hátra volt a lelke felszabadulása. Remegve borult Pál és Szilász elé, majd ő vezette ki őket és kérdezte meg tőlük, hogy mit kell tennie, hogy megmeneküljön, igazi életre jusson, arra a szabadságra, amit bennük meglátott. Ez az éjszaka, mind neki, mind a családjának az élet örömünnepe lett. Eddig ő tartott fogva másokat, most kiderült, hogy ő volt fogoly, de Isten Jézus Krisztusban való hite által felszabadította.

Mennyei Atyám, köszönöm, a benned megtalált életet, szabadulást, örömöt és reménységet!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!