2022. november 27., vasárnap

Napi felülről:

„Zarándokének. Dávidé. Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!”

133. zsoltár 1. vers*

Áldott vasárnapot, a jó és építő közösség megtapasztalását, megélését kívánom minden testvérem számára!

Nagyszerűek az egyéni sikerek, teljesítmények, de nem helyettesíthető a közösség áldásaival. A család összetartása, védőhálója és egysége az táptalaj, amely nemzedékeken keresztül képes biztonságot és reménységet nyújtani számunkra. Az a rokonság, amely megengedi magának, hogy haragban, neheztelésben és elzárkózásban éljen egymástól, az a saját boldogságának sírásója. Vannak borús napok, megterhelő időszakok és nehéz emberek is, de ez nem lehet ok és indok arra, hogy ne küzdjünk meg önmagunk önzésével az egység építéséért. Vessünk magokat szorgalmasan a közösség kertjébe, mert csak úgy lehet belőle gazdag termés! Ne engedjük, hogy a keserűség, megbántódás és széthúzás tönkre tegye azt, amit az egyetértés felépíthet! A menny az egységet fogja megáldani, ezért az egyetlen helyes irány és cél, a jó közösség kialakítása, megélése Istennel és emberekkel. Akadály és kísértés bőven fog akadni ezen az úton, de, amíg ragaszkodunk hozzá, nem engedjük el ezt a tervet, addig többet fogunk nyerni belőle, mint bármi másból ezen a világon.

Mennyei Atyám, köszönöm azt a közösséget, amelybe meghívtál Jézus Krisztus által! Hálát adok, azért az egységért, amelyet építesz bennem és általam is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!