2022. november 26., szombat

Napi felülről:

Amikor meglátta őt az Úr mély szánalomra indult miatta, és megszólította: „Ne sirasd tovább!”

Lukács evangéliuma 7. rész 13. vers*

Áldott szombatot, a fájdalmaink, veszteségeink és gyászunk felett és mögött való mennyei irgalom, együttérzés és vigasztalás megtapasztalását kívánom minden testvérem számára!

Egy asszony, aki férje után most egyetlen fiát gyászolja. Nagyon sokan osztoztak fájdalmában, mellette álltak, követték őt együttérzéssel. Jézus Krisztus is éppen ide tartott, így létrejöhetett ez a megrendítő találkozás. A halottat kifelé hozták, az Élet pedig szembejött vele. A gyász jajkiáltása, zokogása és könnyei kísérték a menetet. Az Úr mély, belső szánalomra fakadt. Ez több volt, mint őszinte részvét, együttérzés az özveggyel. Ez a cselekvő irgalom megindulása, ami jól bemutatja, hogy mennyire nem vagyunk közömbösek az Isten számára. Amíg mi a veszteségünkre figyelünk, és a lelkünk fájdalma minden mást elhomályosít, eközben ő velünk foglalkozik, bennünket próbál megszólítani egy személyes üzenettel. „Ne sirasd tovább!” Rajta kívül még senki nem érti, hogy mit jelenthet ez a felszólítás, milyen hatalom van mögötte, hiszen pont ő tanította, hogy „Boldogok, akik sírnak, …”. Pár perc múlva a folytatás is valóság lett „… mert ők megvigasztaltatnak!” Itt most azzal, hogy a halott fiú életre kelt és elkezdett beszélni. A gyászmenetből Istent dicsőítő ünnep változott, mert átélték az Úr valóságos jelenlétét.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert fontos vagyok számodra, az érzéseim, a lelkem állapota! Köszönöm, hogy Jézus Krisztus értem és hozzám is eljött!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!