2022. november 25., péntek

Napi felülről:

„Aki feddhetetlenül él, az segítséget kap, de aki görbe utakon jár, egyszer csak elbukik.”

A példabeszédek könyve 28. rész 18. vers*

Áldott pénteket, az őszinte, egyenes, hűséges és világos életút biztonságát, békességét és örömét kívánom minden testvérem számára!

Az egyenes, igaz és feddhetetlen úttal az a nehézség, hogy minden hiba, tévedés és bűn azonnal kiderül, mert, aki ezt az irányt választja, az először nem másokat ítél meg és el, hanem önmagát. Ez pedig ellenkezik azzal az alaptermészetünkkel, hogy minél jobbnak szeretnénk láttatni magunkat, hogy ezzel is valamiféle előnyhöz, tisztelethez jussunk. Ezért hiába tudjuk, hogy jó az, ha becsületesek, hűségesek és szavahihetőek vagyunk, mégis ez a nehezebb út, mert saját magunkat kell legyőzni ahhoz, hogy ehhez ragaszkodjunk. Talán ez az egyik legnehezebb küzdelmünk az életben, pedig van belőle bőven. Az a jó hír, hogy hosszútávon mégis ez vezet az igazi céljaink eléréséhez, minden más próbálkozás csupán céltévesztés. Ráadásul ehhez segítséget is kaphatunk felülről, erre pedig szükségünk is lesz, hiszen ez emberpróbáló út, amelyet csak a mennyel együtt tudunk végigjárni. Ma sem lesz könnyű tisztességesnek és igaznak lenni, de minden odaszánás, döntés és lépés megéri, amit ebbe az irányba teszünk!

Mennyei Atyám, hálát adok segítségedért, biztatásodért és áldásaidért, amit azért kaptam, hogy a feléd vezető úton járhassak!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!