2022. november 24., csütörtök

Napi felülről:

„Mert az Isten igéje élő és ható, és élesebb minden kétélű kardnál, és elhat a lélek és szellem, ízek és velők megosztásáig, és megítéli a szív gondolatait és indulatait;”

A Zsidókhoz írt levél 4. rész 12. vers*

Áldott csütörtököt, Isten igéjének élő, megelevenítő, átható és erőteljes jelenlétét kívánom minden testvérem életében!

Az Örökkévaló szava, több, mint emberi beszéd, nem csak arra való, hogy kifejezzük vele gondolatainkat, érzéseinket és kapcsolatot teremtsünk másokkal. Isten igéje teremtő erő. Eleven, tevékeny és energiával teljes. Tőlünk függetlenül is működik, de amennyiben szeretnénk a javunkra használni, akkor tudnunk kell, hogy nem játékszer. Sokkal inkább hihetetlen éles szike, amelyet a mennyei Orvos tart a kezében és amennyiben rádöbbenünk az életmentő műtét szükségességére és igényeljük is azt, akkor elvégzi a szívátültetést az életünkben. Ennek az árát és lehetőségét Jézus Krisztus kifizette, amikor meghalt helyettünk, miattunk és értünk a kereszten, majd a feltámadásával megnyitotta számunkra a teljes és örök élet ajtaját. Lehet takargatni a valóságot, megpróbálni távol tartani magunkat a Mindenható rendelőjétől, nehogy kiderüljön az igazság velünk kapcsolatban, de nem éri meg! Természetesen sokkal jobban szeretjük, ha simogatnak és átölelnek bennünket. Isten jelenléte erre is képes, de amikor meg kell ítélni, el kell távolítani beteg, elhalt részeket, akkor ez mindennél fontosabb, hogy egészséges, gyümölcsöző életet élhessünk.

Mennyei Atyám, köszönöm élő és hatékony igéd erejét, munkáját és hatását az életemben! Rád van szükségem ma is!

*Kecskeméthy István fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!