2022. november 21., hétfő

Napi felülről:

„Békülj ki hamar ellenfeleddel, amíg úton vagytok a bíróság felé. Különben ellenfeled a bíró kezébe adhat, a bíró meg a börtönőrnek, s így végül börtönbe zárnak! Igazán mondom neked: ki nem jössz onnan, amíg az utolsó fillérig ki nem fizetted tartozásodat!”

Máté evangéliuma 5. rész 25-26.vers*

Áldott hétfőt, a kapcsolataink időben való rendezését, helyreállítását és békességét kívánom minden testvérem számára!

A saját igazunk, meggyőződésünk az egyik legnagyobb erőforrásunk, de egyben veszélyes csapda is, amikor csak ez alapján méregetünk másokat és ítélünk meg helyzeteket. Az az igazság, hogy mások is pont így működnek, ez pedig magában hordozza a veszekedés, pártoskodás, pereskedés és háborúság nyomorúságát. A gyümölcsöző kapcsolatok, a baráti, testvéri, jószomszédi viszony, a támogató munkahelyi közösség és a szeretetben megélt családi kötelék minden igazságunknál, véleményünknél, sértődésünknél értékesebb. Azonban félünk attól, hogy vesztesek leszünk, hogy elnyomnak bennünket és a mi szavunk nem számít, ezért egyre erőteljesebben, hangosabban és eltökéltebben harcolunk magunkért vagy éppen ellenkezőleg feladjuk és csak magunkban fortyogunk. Nem másokra kell várnunk, hogy rendeződjenek a vitás ügyeink, hanem minél gyorsabban és mindennél sürgősebben meg kell tennünk azt, ami rajtunk áll a megbékülésért, feltételek nélkül. Természetesen ezzel nem tudunk mindent rendbe hozni, de a lehetőség ajtaját ki kell nyitni és nyitva is kell hagyni a békesség szabadságára, hogy ne saját haragunk, sértettségünk, félelmeink miatt kelljen nagy árat fizetnünk mind nekünk és mindazoknak, akiket egyébként szeretünk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te mindent megtettél, minden áldozatot meghoztál azért, hogy megbékülhessek veled!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!