2022. november 22., kedd

Napi felülről:

„Emberi kötelekkel vontam őket, a szeretet kötelékével. Úgy bántam velük, mint amikor valaki arcához emeli gyermekét: jóságosan enni adtam nekik.”

Hóseás könyve 11. rész 4. vers*

Áldott keddet, Isten szeretetének vonzását, átélését és erejét kívánom minden testvérem számára!

Nem csupán akkor van szükségünk a szeretet megtapasztalására, amikor problémáink vannak, hiszen az egészséges lélek számára ez a természetes életközeg. Onnan tudhatjuk, hogy nem félrehangolt a lelkiismeretünk, ha fáj, zavar és bánt, amikor a környezetünkben a megalázás, hazugság és önzés megjelenik vagy elkezd uralkodni. A legegyszerűbb és egyben legfontosabb emberi kötelék, amely egyébként a mennyből származik az az élő szeretet, amely elfogad, befogad, átölel és felvállal. Isten ezzel a lehetőséggel ajándékozott meg bennünket, hogy mi se adjuk fel, ne elégedjünk meg ennél kevesebbel és rosszabbal. A gonoszság, aljasság és hűtlenség árnyéka folyamatosan sötétbe akar takarni bennünket, hogy a félelmeink irányítsák a szívünket, gondolatainkat és a tetteinket is. A szeretet megnyugtató ereje az a hely, ahol kellőképpen biztonságban érezhetjük magunkat ahhoz, hogy ez alól felszabaduljunk és messze űzzük a kétségbeesés és elkeseredés óriásait. Ez a mi örök hazánk és otthonunk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a szeretet köteléke, amellyel magadhoz vontál elég erős ahhoz, hogy minden körülmények között megtartson!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!