2022. november 2., szerda

Napi felülről:

„Mi már felismertük, hogy átléptünk a halálból az életbe, hiszen szeretjük a testvéreinket. Amíg valaki nem szeretetben él, megmarad a halálban.”

János első levele 3. rész 14. vers*

Áldott szerdát, a szeretet valóságos és örömteli életét kívánom minden testvérem részére!

Az élet ünnepe, megbecsülése és tisztelete, amikor szeretünk, akkor is, annak ellenére is és azzal együtt is. Szeretünk, mert felfedeztük, felismertük és megértettük, hogy mennyire szeret minket is az Isten. Nem csak az a halál, amikor valakinek a teste nem képes tovább működni, hanem az is, ha valaki testileg ugyan létezik, de nem szeretetben él, hanem gyűlölettel, megvetéssel és haraggal telnek a napjai. A szeretet létfontosságú önmagamért, a mellettem élőért és az Örökkévalóért is. A szeretet ad valódi életet, reményt, bizalmat a holnapban és tiszta szándékot a jelenben. Amíg szeretünk addig élünk igazán, addig leszünk készek és képesek önzetlenül megosztani, megbocsátani és tisztelni. A szeretetlenség és gonoszság a halál barátai, neki dolgoznak és gyűjtenek. Háborúskodás, szenvedés és gyötrelem jár az útjuk nyomán, az élet csodálatos, felbecsülhetetlen örömvirágait pedig két lábbal tapossák. A szeretet nem növekszik önző szívben, de a legkeményebb lelket is áldások gyümölcskertjévé formálja, ha mellette dönt. Szeress, hogy élhess!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy szereteted életet adott számomra!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!