2022. november 17., csütörtök

Napi felülről:

„Mily számtalanok a te műveid, Uram! Mindazokat bölcsen alkottad meg, és betelt a föld a te gazdagságoddal.”

104. zsoltár 24. vers*

Áldott csütörtököt, a teremtett világ szépségének, sokféleségének és nagyszerűségének csodálatát kívánom minden testvérem számára!

Lehet, hogy nehéz napunk volt vagy éppen az előtt állunk. Tele vagyunk félelemmel, feszültséggel, esetleg fájdalommal, mindeközben a természet éli a maga csodálatos, titokzatos és nagyszerű életét. Ez egyszerre zavaró és felemelő. Olyannak is tűnhet, mintha a világ nem érezne együtt velünk, nem szánakozna rajtunk. Másrészt valóságos lehetőség arra, hogy felemeljük a fejünket, kibújjunk a barlangunkból és hagyjuk, hogy ránk mosolyogjon a teremtettség szépsége. Nem szabad időt spórolni azon, hogy élőben gyönyörködjünk a föld bámulatos gazdagságán. Nem csak arra kaptuk, hogy táplálkozzunk belőle, energiával és ásványkincsekkel lássanak el, lakóhelyül szolgáljanak, hanem arra is, hogy alázat, hit és hálaadás növekedjen a szívünkben általa. Valódi Istentisztelet lehet, minden egyes rácsodálkozásunk arra a nyüzsgő, káprázatos és állandóan megújuló életre, amely körülvesz bennünket. Ennek nem csupán részesei lehetünk, hanem haszonélvezői és felelős gazdái, akik látják mögötte a teremtő Urat, a mennyei Atyát, aki ezzel csupán ízelítőt ad számunkra gazdagságának nagyságából, hogy vele megélhessük majd a többit is!

Mennyei Atyám, hálát adok alkotásaidért, a teremtés csodálatos gazdagságáért és azért a mestertervért, amit már elkészítettél számomra!

*Revideált Károli fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!