2022. november 15., kedd

Napi felülről:

„Aki saját magában bízik, az öntelt ostoba, aki viszont bölcsen él, az megmenekül a bajtól.”

Példabeszédek könyve 28. rész 26. vers*

Áldott keddet, bölcsességgel, egészséges bizalommal és mély hittel teljes életet kívánok minden testvérem számára!

Minden látszat és kísértés ellenére nem a saját képességeinkben, erőnkben, megérzéseinkben való rendíthetetlen bizalom a boldog élet titka. Erre jó tanító mesterünk a gyermekkor, amikor akarva, akaratlanul a szüleinkre kellet bízni magunkat, hogy minden rendben legyen velünk, és legtöbben átéltünk néhány csodálatos, gondtalan évet ezalatt. Az baj és zsákutca, ha az emberekben való csalódások miatt vagy saját tehetségünkkel eltelve önmagunkat ki- és felemeljük a megbízhatóság trónjára. Ez azzal jár együtt, hogy önző, beképzelt, de valójában ostoba útra tévedünk, amely lehet, hogy egy ideig felfelé halad, de a végén sajnos szakadék tátong. A bölcsesség más irányba vezet. Nem csapja be magát. Nem gondolja magát többnek a valóságnál. Nem bízik vakon sem magában, sem másokban, mert pontosan tudja, hogy vannak emberi határaink, gyengeségeink, de teljes mértékben rá mer hagyatkozni az Örökkévaló segítségére. Ezért, szabad tévednie és engednie másokat is hibázni, mert tovább lát az orránál, egészen a mennyei otthonáig!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a bölcsesség veled kezdődik és végződik! Benned szeretnék bízni rendíthetetlenül és így élni a földi életem minden egyes napját!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!