2022. március 9., szerda

Napi felülről:

„De mint mindenben bővelkedtek, hitben, beszédben, ismeretben, minden buzgalomban és hozzánk való szeretetetekben, meglássátok, hogy e szeretetmunkában is bővelkedjetek.”

Második korinthusi levél 8. rész 7. vers*

Áldott szerdát, hitben, bátorításban, megértésben, buzgóságban és szeretetben való bővelkedést kívánok minden testvérem részére!

Hosszútávon nem annak lesz egyre több gabonája, aki gyűjtögeti és elrejti, hanem annak, aki a meglévőt elveti, vagyis kiengedi a kezei közül egy időre, és ezzel befekteti a termés reménységébe. Az igazi értékek így működnek, bölcs befektetéssel, megosztással. Ráadásul nem a nulláról indulunk, hanem egy életnyi testi, lelki áldással, ajándékkal és lehetőséggel. Soha ne engedjük meg magunknak, hogy az irigység, elégedetlenség és kapzsiság elvegye tőlünk a hálaadás boldogságát és örömét. Igaz, hogy vetni mindig fárasztó, a hűséges szeretet, kitartó segítség teherviseléssel jár együtt, de ez hozza meg az Istenben elrejtett élet gyümölcsét. A szeretetünk csak akkor értéktelenedik el, ha nincs mögötte őszinte, szívből jövő odaszánás és cselekedet. Minél bőségesebb az irgalom és jóindulat forrása a szívünkben, annál többet érünk mind emberi, mind mennyei mércével, mert ezért születtünk meg. Az elmúlt napokban gyönyörködtem barátaim, testvéreim és ismerőseim bőkezű gazdagságában, fáradt testük ragyogó lelkét csodálva. Ez pedig még csak a kezdete a nehézségek idejének, ezért legyünk készek és készségesek továbbra is a szeretetre!

Mennyei Atyám, tőled kaptam mindent jót! Hűségesen, bölcsen és szeretettel akarok ezzel élni!

*Kecskeméthy István fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!