2022. március 8., kedd

Napi felülről:

„Kiterjeszti kezét az elnyomott fölé, a szűkölködőnek meg a karját nyújtja. ”

Példabeszédek könyve 31. rész 20. vers*

Áldott keddet és felemelő szeretetet kívánok minden testvéremnek, a hölgyeknek pedig méltó megbecsülést és odafigyelést!

A Példabeszédek könyvének utolsó szakasza az élettel teli, egészséges lelkű hölgyeket magasztaló ének. Minden verse a héber ábécé egy-egy soron következő betűjével kezdődik hiánytalanul. A huszadik vers például eredetiben is egy k hanggal kezdődő sor. Mert az igaz, valódi és megbecsülő visszajelzések nem elhanyagolható díszek a torta tetején, hanem az egyik alapvető tápláléka a szív erejének. A nőket Isten nem arra teremtette, hogy gyönyörű, vágott virágként egy időre ott legyenek a kirakatban, azután pedig félre legyenek téve. Ők az emberiség gyümölcsöző fái, akik nem csupán csodaszép szirmokat képesek kibontani, hanem pótolhatatlan, életadó terméssel is megajándékoznak. Amikor körültekintően szeretjük, vesszük őket körül, adjuk meg számukra a megfelelő elismerést, méltóságot, akkor hihetetlen odaadásra és kiteljesedésre lesznek képesek, mert ez fakad a lényükből. Otthont teremtenek bárhol, és érzékenységük, figyelmük irányítja kezüket, karjukat, hogy senki ne maradjon gondoskodás nélkül a környezetükben. Ez a mi felülről kapott ajándékunk, amivel éljünk nagyon jól minden nap!

Mennyei Atyám köszönöm a teremtés csodálatos rendjét, ajándékaidat és áldásaidat!

*Szent István Társulat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!