2022. március 10., csütörtök

Napi felülről:

„Akik gonosz terveket szőnek, azoknak szívében hamisság lakik, akik pedig békességet hozó tanácsot adnak, azokéban öröm.”

Példabeszédek könyve 12. rész 20. vers*

Áldott csütörtököt, békességgel, örömmel és reménységgel megerősített tiszta szívet kívánok minden testvérem számára!

Nehéz elviselni, amikor a gonoszt jónak tüntetik fel, a rosszat elfogadhatónak, és a bűnökért folyamatosan másokat hibáztatnak. A szomorú, hogy ez már így volt kezdetektől fogva, és akármilyen fejlettek is vagyunk, ugyanígy működik ma is. A nagy Megtévesztő minden szándéka hazugság, embergyilkos volt kezdettől fogva, és ahol csak teheti, elhinti a gyűlölet, a gőg és a másokat lenéző büszkeség pusztító mérgét. Ez nem a mi utunk, mert embertelenné, irgalmatlanná és kegyetlenné formálja a szívünket, és még csak észre sem vesszük az önigazságunk tornyában. A mennyei Atya nem csupán szembesített bennünket Jézus Krisztus földre érkezésével a gonoszságunk valóságával, hanem megoldást, utat és lehetőséget is adott arra, hogy békétlenség helyett békesség, irgalmatlanság helyett jóindulat, félelem helyett reménység és gyűlölet helyett szeretet költözzön a szívünkbe, mert erre lettünk megteremtve. Amennyivel könnyebb összetörni egy tányért, mint elkészíteni, annyival egyszerűbb viszályt szítani, mint valódi békességet teremteni. Az egyikre bárki képes, a másikhoz bölcsesség és türelem szükséges, de ehhez kaptunk mennyei segítséget.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy minden pillanatban számíthatok rád, békességed hatalmára, és a benned való reménység erejére!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!