2022. március 11., péntek

Napi felülről:

„Miközben azt tesszük, ami helyes, el ne csüggedjünk, hiszen a megfelelő időben fogunk majd aratni nem hagyva, hogy feladjuk!”

Galatákhoz írt levél 6. rész 9. vers*

Áldott pénteket, csüggedéstől, elkeseredéstől mentes szívet kívánok minden testvéremnek!

Az sem mindig könnyű, hogy egy addig nem járt úton elinduljunk, belekezdjünk olyan feladatokba, amelyeket jónak tartunk, de még nem gyakoroltuk. Az elején sokat segít a lelkesedésünk, a jóakaratunk és a tenni akarásunk, de ezek könnyen elpárolognak a problémák és kihívások tüzében, amely mindig együtt jár azzal, ha felelősséget vállalunk másokért. A csüggedés, lankadás kísértése el akar téríteni bennünket a helyes iránytól, de miért adnánk meg magunkat? Bátran, hűségesen, megalkuvás nélkül tegyük azt, amit igaznak, jónak tartunk Isten és emberek előtt, mert ez a reménység magjainak ültetése. Amikor kifogy a lelkesedésünk kulacsa, akkor töltsük fel szeretettel! Ha abból is szűken vagyunk, akkor irgalommal telt poharat vegyünk a kezünkbe. Amikor pedig egyik sincs szívnél, akkor kérjünk felülről utánpótlást, de soha ne adjuk fel! Nem az a kérdés, hogy mennyire érdemli meg, érdemelte ki valaki a segítségünket, hanem az, hogy mekkora szükségben van, nekünk pedig miben van lehetőségünk mellé állni! Nem minden mag kell ki a vetés után, de aki nem vet, akár sírva is, az termést se várjon!

Mennyei Atyám, te vagy az aratás Ura, az irgalommal teli szívek táplálója, veled szeretnék nekivágni a mai nap minden kihívásának, tenni azt, ami helyes előtted!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!