2022. március 12., szombat

Napi felülről:

„Mert nálad van az élet forrása, a te világosságod által látunk világosságot.”

36. zsoltár 10. vers*

Áldott szombatot, az élet forrásának megújító erejét, és Isten világosságának sötétségűző hatalmát kívánom minden testvérem részére!

Az életünk igazi kezdete és vége olyan titok, amely lépésről lépésre tárul fel előttünk, és érthetünk meg. Ehhez azonban feltétlenül szükségünk van a Teremtő, az Élet Ura segítségére, útmutatására, kijelentésére és világosságára. E nélkül csak homályban fogunk tapogatózni, szomjasan keressük az éltető forrását, de csak a vágyakozásig jutunk el. Amikor a halál ennyire közel merészkedett hozzánk, ami eddig filmbeli történetnek tűnt, az lett valósággá mellettünk, közöttünk, akkor még fontosabb, hogy az élet pártájra álljunk, világosságban éljünk, valóságos, cselekvő szeretetben járjunk. Ezek a napok a hitünk tűzpróbája, kiderül mennyire értékes, mennyire mély és megalapozott. Vagy keljfeljancsi módjára folyamatosan azon igyekszünk, hogy visszabillenjük a jól megszokott, kényelmes helyzetünkbe, bosszankodva minden változáson, vagy elkezdjük használni a hitünk szárnyait, hogy képesek legyünk felülemelkedni a csüggedés, félelem és reménytelenség homálya fölé, egészen az élet forrásáig, az Örökkévaló világosságába.

Mennyei Atyám, te vagy az életem forrása, reménysége és jövője, világosságod ad számomra útmutatást és segítséget! Áldott légy mindörökké!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!