2022. március 5., szombat

Napi felülről:

„Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle.”

Lukács evangéliuma 11. rész 13. vers*

Áldott szombatot, a jóság diadalát a gonoszság fölött, a félelem helyett mennyei Atyánk Szentlelkének békességet adó uralmát kívánom a szívünkben minden ismerősöm számára!

Arról senkit sem kell meggyőzni ezekben a napokban, hogy tud az ember gonosz lenni, és sajnos nem is esik nehezére igazolnia tettét önmaga vagy mások előtt. Erőteljesen ránk telepedett a megtévesztés szellemisége és úgy működik, mint a kábítószer, elég bódultságot biztosít ahhoz, hogy a valóság igazságtalanságát, kegyetlenségét elviselhetővé tegye. Ezzel szemben csodálatos bizonysága van annak is, hogy milyen az, amikor akarunk és tudunk is jó ajándékot adni, segíteni és emberségesen bánni a szükségben levőkkel, a kicsinyekkel. Ezek vagyunk mi a céltévesztettségünk árnyékában, amikor itt a földön akarunk mindent magunknak Isten nélkül vagy éppen ellene, és ezért készek vagyunk gyűlölni, harcolni, ölni kicsiben és nagyban egyaránt. A mennyei Atya azonban egy olyan ajándékot készített elő számunkra Jézus Krisztus által, ami az ő békességét és szeretetét hozza el a szívünkbe. Itt már nincs szükség magyarázkodásra, nincs helye a félelemnek és rettegésnek, csakis a Mindenható jelenlétének. A béke a szívben kezdődik, de ott is hal meg először. Az Úr Lelke azonban élettel teli valóság és erő, ezért is van erre a legnagyobb szükségünk.

Mennyei Atyám, töltsd be Szentlelked erejével, békességével és mindent értelmet meghaladó szeretetével!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!