2022. március 4., péntek

Napi felülről:

„Bölcsen viselkedjetek a kívülállók iránt, a kedvező alkalmakat jól használjátok fel.”

Kolossé levél 4. rész 5. vers*

Áldott pénteket, a jelen idők üzenetének bölcs megértését, és a lehetőségek legjobb kihasználását kívánom minden testvérem részére!

Vannak és lesznek is, akik az érdeklődési, figyelem és elfogadási köreinken kívül esnek. Akik idegenek, ismeretlenek és különbözőek, de váratlanul mégis betoppannak a határainkon belülre. Ekkor jött el a bölcs szeretet ideje, az emberségünk próbája, Isten jóindulatának gyakorlati megélése. Egy esély arra, hogy megmutassuk és talán mi is felfedezzük, hogy kik is vagyunk valójában, milyen lélek munkálkodik bennünk. Ami sokaknak a szörnyűség, szenvedés és menekülés ideje, az válhat számunkra a lehetőségek napjaivá, a jó és bátorító cselekedetek kertjévé. A borzalmak pusztító lélekrombolását, csak a szeretet segítő karjai gyógyíthatják, ezek lehetünk most mi, de mindezt a legnagyobb bölcsességgel, körültekintéssel és irgalommal kell megtennünk. Az alkalmas, megfelelő és kedvező időt nem mi választjuk, jelöljük ki, hanem megérkezik hozzánk. Vagy felébredünk rá és helyesen élünk vele vagy tovább pihenünk, azt gondolva, hogy ez nem a mi dolgunk, nem nekünk szól. Nagy, szokatlan és megrendítő események érkeznek egymás után a világunkba jelezve, hogy itt az idő a hittel teljes életre, a szeretet valódi megélésére, mert egyébként a lélekfagyasztó hidegek fognak úrrá lenni.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy veled élhetem meg ezeket a napokat! Nem hagytál el, nem engedsz félelmek között sodródni, sőt most bátorítasz igazán, hogy bátran éljek a szeretet hatalmával.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!