2022. március 3., csütörtök

Napi felülről:

„Ha felindultok is, ne vétkezzetek! Gondolkozzatok el fekvőhelyeteken, és csillapodjatok le!”

4. Zsoltár 5. vers*

Áldott csütörtököt, a reménységben élő szív biztonságát, a valódi elcsendesedés, lehiggadás békességét kívánom minden testvérem életére.

Egészséges lélek heves érzelmek, indulatok és harag nélkül nehezen tudná feldolgozni mindazt a szörnyűséget, amely körülvett bennünket. Szükségünk van arra, hogy kifejezzük bánatunkat, elkeseredésünket és szomorúságunkat, de egyáltalában nem mindegy, hogy ezzel egy csapdába sétálunk bele, vagy csak egy sötét völgyön haladunk keresztül, ami után biztos, hogy békességre találunk. Számomra ebből a szempontból nagyon megpróbáló ez az időszak, és többször esek, estem bele a felindultság és felháborodás gödrébe, amiben egy ideig még jól is érzem magam, hiszen az igazságom útja mentén lett megásva. A menny azonban nem adott igazat nekem. Ezért el kell csendesednem, hagynom, hogy lehiggadjon az indulatom tüze és ereje, hogy meg ne emésszen. Segíteni, bölcsen dönteni, és reménységben élni csak akkor lehetséges, ha az estét, éjszakát nem a haragom, gyűlöletem és vádjaim megerősítésére használom, hanem a higgadtság, megtérés és helyreállás lehetőségére. Isten békessége, a benne való mélységes bizalom az az erőforrás, amire szükségem van, mert elérkezik a reggel és vele együtt az újabb hírek és kísértések is.

Mennyei Atyám, szükségem van békességed és jóakaratod erejére, mert szívem és lelkem csak benned csendesül el!   

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!