2022. március 6., vasárnap

Napi felülről:

„Vigyázz tehát, hogy a benned levő világosság sötétséggé ne legyen!”

Lukács evangéliuma 11. rész 35. vers*

Áldott vasárnapot, Isten világosságának igazságát, és éltető erejét kívánom minden testvérem számára!

Nem is az a nehézség, probléma leginkább, hogy nincs képességünk hallani és érteni Isten üzenetét, hogy ne lenne ablakunk felfelé, hanem az, ha önmagunkat is becsapva ezt elfüggönyözve, besötétítve hagyjuk, mert így a felülről érkező világosság nem jut el a szívünkig. A szemünk, a tekintetünk tisztasága árulkodik arról, hogy mi van bennünk, miféle indulat, vagy éppen milyen békesség lakozik odabent. A mi felelősségünk elsősorban az, hogy a lelkünk gondolatai és vágyai, vagyis a saját világosságunk, ne homályos, sötét és zavaros eszmék raktára legyen, ahonnan mindenféle bántó, rossz és gonosz cselekedetek származnak, hanem a menny dicsőségének lakhelye, Isten országának földi menedékhelye és otthona. Amikor a sötétség erői tombolnak, az emberi életet és tisztességet puskagolyók, rakéták és bombák rombolják porig, taszítják a homályba, akkor még nagyobb a kísértés a lélek be- és elzárkózására, a mélység rosszindulatú suttogására hallgatni. A mi Urunk azonban arra hívott el bennünket, hogy a világosság fiai legyünk, az irgalom gyermekei és a szeretet hősei, ezért élünk még!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztusban dicsőséged, világosságod jött el a szívembe, mert így láttad jónak, ezért soha többé nem akarok a sötétség, gyűlölet és reménytelenség fogságában élni!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!