2022. március 24., csütörtök

Napi felülről:

„De ha valaki igazán szereti Istent, azt Isten is közelről és bensőségesen ismeri.”

Első korinthusi levél 8. rész 3. vers*

Áldott csütörtököt, a szeretet gyógyító, reményt adó, és éltető erejét kívánom minden testvérem életére.

Akit igazán szeretek, azzal valóságos, igaz, építő kapcsolatot vágyok felépíteni és fenntartani. Amíg emberekkel kapcsolatban ez abba a nehézségbe ütközik, hogy vajon a másik fél mennyire nyitott erre, mennyire érez és gondolkodik hasonlóan irányunkba, addig Istennél ez világos és egyértelmű. A mennyei Atya bebizonyította a teremtéstől kezdve, Jézus Krisztus életén, halálán és feltámadásán keresztül, hogy szeretete felénk szenvedélyes, változhatatlan, nyitott és elérhető. Nem véletlen, hogy életünk teljes boldogsága, jövőnk és jelenünk békessége alapvetően a vele való élő, igaz és képmutatás nélküli kapcsolatunktól függ. Az Örökkévalót szeretni teljes szívünkből, lelkünkből és erőnkből nem egy lehetséges vallási elképzelés, hanem az emberi élet igazi útja, ami nem homályba, zsákutcába vagy pusztulásba vezet, hanem a valódi otthonunkba. A szeretet nem rejteget semmit a másik elől, nem akarja becsapni, félrevezetni, megtéveszteni, hanem pont ellenkezőleg, teljességben megismerni, megnyílni előtte és építő közösségben lenni vele. Ez az, amire megszülettünk, amire meghívást kaptunk, ami a legjobb választás és döntés az életünkbe.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te előbb szerettél engem mindenki másnál, ebben a szeretetben vágyok élni és növekedni, hogy egyre jobb és bensőségesebb kapcsolatban lehessek veled!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!