2022. március 23., szerda

Napi felülről:

„Aki munkájában hanyag, az testvére annak, aki tönkretesz.”

Példabeszédek könyve 18. rész 9. vers*

Áldott szerdát, becsületes szívet, odaszánt és elkötelezett lelkületet kívánok minden testvérem számára!

A szép, igényes, jól elkészített eredményeket elismerjük, értékeljük, igényeljük, sőt legtöbbször el is várjuk, miközben önmagunkkal szemben sokkal elnézőbbek vagyunk néhány területen. A feladatunk nem csak abból áll, hogy valamit létrehozunk, elvégzünk, hanem az is lényeges része, hogy mindezt hogyan, milyen lelkülettel, figyelemmel és összhangban másokkal. A hanyagság, gondatlanság mindenképpen károkat okoz, de leginkább a kapcsolataink számára veszélyes, mert ha azok tönkremennek, akkor igen nehéz lesz helyrehozni őket. A felületes figyelem, felszínes érzelmek, önző elvárások és érdekek mentén sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet a csúcsra törni, de pont a biztosító kötelek fognak hiányozni, amikor zuhanni kezdünk. Az odafigyelés, törődés és tiszta szeretet csodaszép, kívül, belül igényes közösséget képes építeni, de ennek hiánya, elhanyagolása csak érdekkapcsolatokat, távolságot, és lelki sivárságot. A Teremtő egy gyönyörű, de hihetetlenül kimunkált világot bízott ránk, azzal a reménységgel és tervvel, hogy folytatjuk a munkáját teljes szívvel és lélekkel!

Mennyei Atyám, köszönöm azt a bizalmat, amit tőled kaptam, azt az elhívást, amiben nem lehetek hanyag és felületes, mert életek függnek tőle!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!