2022. március 14., hétfő

Napi felülről:

„Ments meg, Uram, a gonosz emberektől, oltalmazz meg az erőszakos emberektől, akik rosszat terveznek szívükben, mindennap háborúságot szítanak!”

140. zsoltár 2-3. vers*

Áldott hétfőt, erőt, hitet és a szív békességét kívánom a gonoszság elleni küzdelemben minden testvérem részére!

Talán most sokkal jobban értékeljük, kívánjuk a békességet, egyetértését és megértést, mint rendes körülmények között. Kiderült, hogy milyen törékeny az emberi jóságra, jogrendre és elfogadásra épített világnézetünk. Megelevenedtek a történelemkönyvek háborús lapjai új köntösben, és az élet rendezi a valóság katasztrófafilmjét. Felszínre került az emberi gonoszság ezerarcú szörnye, és működésbe lépett az a gyűlölet, ami mindeddig csak az alkalomra vált, hogy kiélje magát. Ezért az első és legfontosabb feladatunk, hogy, amíg lehet, amíg nem késő, mi ne engedjük meg magunknak, ne találjunk ürügyet arra, hogy magával ragadjon az erőszak, gyűlölet és gonoszság világa. Mentsen meg bennünket az Úr, hogy minket is maga oldalára állítson a sötétség hatalma, de szabadítson meg bennünket azoktól is, akik élesztik, táplálják és élvezik ezeket a gonosz időket, mert ebben is csak a saját nyereségüket keresik. Az emberi szenvedés komoly áldozat, és nem tekinthető járulékos veszteségnek a célok elérése érdekében. Pont ezért jött el hozzánk, szenvedett halált értünk Jézus Krisztus, hogy a gyűlölet helyett békesség költözzön a szívünkbe, Isten minden emberi értelmet meghaladó békessége!

Mennyei Atyám, ments meg, szabadíts meg bennünket a gonoszság uralmától!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!