2022. május 9., hétfő

Napi felülről:

„Ha hanyag vagy, fejedre roskadnak a gerendák, s ha ölbe tett kézzel üldögélsz, beázik a tető!”

A prédikátor könyve 10. rész 18. vers*

Áldott hétfőt, a feladatainkhoz szorgalmas és bölcs hozzáállást, a lelkünkben pedig Isten áldásainak jelenlétét kívánom minden testvérem számára!

A lusta, munkakerülő, hanyag hozzáállás azért csábító, mert kevesebb befektetéssel, erővel és odaszántsággal kínálja a pihenés és szórakozás jutalmát. Csak az a probléma, hogy a célba érkezés után kell kipihenni magunkat, és nem a rajt után megállni és úgy tenni, mintha már elértünk volna valamit. Van helye, sőt létszükséglet a munka utáni megpihenés, az egészséges egyensúly megtartása, de, ami valóban felelősségünk, feladatunk, azt nem szabad elhanyagolni, mert következményekkel jár. Ráadásul nem csak nekünk lesz kellemetlen a fejünkre roskadó gerenda, hanem mindazoknak, akikkel együtt élünk, dolgozunk. Jó dolog hátradőlni és ölbe tett kézzel üldögélni, olvasgatni, de akkor, amikor már hálát adhatunk a megjavított tetőért, az elrendezett problémákért. A lustaság nem megmássza a hegyet, hogy minél hamarabb túljusson a nehézségeken, hanem leül előtte és kifogásokat gyárt, vagy azokat bírálja, akik elindultak felfelé. A mennyei Atya arra hívott el bennünket, hogy legyünk tisztában, nézzünk szembe a feladatainkkal, mert mellénk áll, erőt ad, sőt ha kell meg is újítja életünket, de sohasem támogatja, értékeli a lusta, hanyag, másokra mutogató hozzáállásunkat.

Mennyei Atyám köszönöm, hogy adtál erőt, de felelősséget is, kaptam áldásokat, de ezzel járó feladatokat is, és ígéretet arra, hogy velem leszel a küzdelmeimben!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!