2022. május 10., kedd

Napi felülről:

„Ugyanis előre figyelünk arra, hogy mi a becsületes, tisztességes, de nem csupán az Úr előtt, hanem az emberek előtt is.”

Pál második levele a korinthusiakhoz 8. rész 21. vers*

Áldott keddet, becsületes, tisztességes, nemes és hasznos gondolatokat, szavakat és tetteket kívánok minden testvérem számára!

Tele vagyunk jó szándékkal, tervekkel, de ezekből viszonylag kevés válik valósággá, mert nem fér bele az életünkbe. Amiben mégis elkötelezzük magunkat, az sem olyan egyszerű, mert könnyen félreérthetnek bennünket, csalódunk vagy csalódást okozunk. Ez gyakran arra a következtetésre vezet, hogy inkább feladjuk a jóra való törekvést, a nemes tettek gyakorlását, mert nehézségeket okoz. Pedig tudnunk kell, hogy minden nagyszerű tett, alkotás és eredmény azzal, jár, hogy beletesszük önmagunkat, legjobb tudásunkat, és elkötelezetten végigvisszük a terveket, hogy a legvégén élvezhessük is a gyümölcsöket. A magot nem csupán elvetni kell, hanem öntözni, gyomlálni és gondoskodni a növekedés feltételéről, hogy beérjen a termés. Előre végig kell gondolni, figyelni kell arra, hogyha jót akarunk, akkor mindvégig becsületesen, tisztességesen kell eljárnunk, Isten és az emberek előtt is. A jó szándék fontos, de romboló lehet, ha közben figyelmetlenek, tapintatlanok vagyunk másik érzései iránt, mert csak a saját tetteinkre összpontosítunk. A valódi szeretet jobban figyel a kapcsolatok minőségére, mint az áldozatok nagyságára, bár kész a legnagyobb árat is megfizetni a másikért!

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy adsz erőt a jóra, figyelmet a becsületes és tisztességes életre, mert erre tanítasz naponta!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!