2022. május 29., vasárnap

Napi felülről:

„Sőt ezenkívül még dicsekszünk is Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki által most részesültünk a megbékélésben.”

Pál levele a rómaiakhoz 5. rész 11. vers*

Áldott vasárnapot, a helyreállás, Istennel és emberekkel való megbékélés örömét, erejét kívánom minden testvérem életére!

Mennyire jó érzés, amikor van olyan kedves barátunk, akit bemutathatunk másoknak, akivel jogosan dicsekedhetünk előttük, mert büszkék vagyunk rá, és a kapcsolatunkra is. A mennyei Atya, egy ilyen közösséget szeretne kiépíteni velünk, ahol érezzük és élvezzük is azt a megtiszteltetést, hogy az Örökkévalóhoz tartozunk, hogy vele nem csupán kibékültünk, de közel is kerültünk hozzá, sőt mi több a családjának tagjai lettünk Jézus Krisztus által. Ő lett a mi reménységünk koronája, jövőnk biztosítéka és jelenünk erőforrása. Ha van kivel dicsekednünk, akkor vele biztosan, hiszen, ha csak egy kicsit is megtapasztaltunk már dicsőségéből, hatalmából és szeretetének erejéből, akkor tudjuk, hogy milyen kiváltság, hogy meghívott minket magához, és befogadott bennünket örökkévaló országába. Ő nem szégyellt bennünket, nem a gonoszságunkra tekintett, hanem az elveszettségünk reménytelenségére, amikor helyettünk vállalta a szenvedést, értünk tette le az életét, és nyitott szabad utat számunkra is a mennybe. Ráadásul ez a dicsekvés nem gőgöt, hanem alázatot terem bennünk, hiszen nem rólunk szól első sorban, hanem Isten jóindulatáról, amitől senki és semmi nem választat el minket!

Mennyei Atyám, hálát adok a megbékélés, a helyreállás ajándékáért, amit Jézus Krisztusban kaptam meg tőled, hogy mindig büszke lehessek rád és szeretetedre!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!