2022. május 28., szombat

Napi felülről:

„Szeretteim, már most Isten gyermekei vagyunk, és még nem is lett láthatóvá, hogy milyenek leszünk majd! Azt tudjuk, hogyha majd láthatóvá válik, őhozzá leszünk hasonlókká, hiszen megláthatjuk őt olyannak, amilyen valójában.”

János első levele 3. rész 2. vers*

Áldott szombatot, a jelen élő bizonyosságát és a jövő dicsőséges reménységét kívánom minden testvérem életére!

Biztos, hogy vannak régóta dédelgetett álmaink a jövőnket illetően, ami még várhat ránk itt a földi életben. Ezek lehetnek szerények, vagy merészek, titkoltak, szégyelltek, vagy éppen gyakran ismételgetett vágyak, de mégis hatással vannak a lényünkre. Néha ezek bűvöletébe, fogságába esünk, és minden addigit elengedve futunk utánuk. Gyakran pedig csupán vágyálmok maradnak, keserű érzésekkel megtöltve lelkünket, hogy sohasem juthatunk el a megvalósulásukig. Az egyértelmű, hogy érdemes nemes álmokért, jó és helyes célokért küzdeni, mert ezzel válunk valódi emberré, de még ez sem old meg minden problémát. A mennyei Atya beleszőtt a világba egy olyan fonalat is Jézus Krisztus által, amely túlmutat a földi életünkön. Amikor ez az életünk része lesz, vagyis befogadjuk, beengedjük Isten szeretetét a sorsunk tervezésébe és kivitelezésébe, akkor a menny jelenlétével is elkezdhetünk számolni. Már itt a földön bizonyossá válik, hogy hozzá tartozunk, a gyermekei vagyunk, mert ő így döntött, mi pedig elfogadtuk ajándékát. Az pedig a jövő dicsőséges reménysége, hogy mi minden vár még ránk általa, benne és rajta keresztül.

Mennyei Atyám, köszönöm a jelen csodálatos bizonyosságát, és a jövő kibontakozó dicsőségét, amit szeretetedből készítettél el számomra is!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!