2022. május 30., hétfő

Napi felülről:

„Ha szorgalmas vagy, terveid bőséges hasznot hoznak, de ha türelmetlen és kapkodó, csak a szegénységet sietteted.”

A példabeszédek könyve 21. rész 5. vers*

Áldott hétfőt, a terveink előrehaladását, bölcs lépéseket és türelmes szívet kívánok minden testvérem részére!

Isten a kitartó, bölcs és szorgalmas munka Atyja. A teremtéstől kezdve láthatjuk ezt az előrelátó, egymásra építkező és épülő tervek megvalósításában, értékelésében és folytatásában. Az Örökkévaló nem kapkodott, nem türelmetlenkedett vagy hirtelenkedett el tennivalókat, hanem mindent a neki megfelelő időben végzett el hiánytalanul és megfontoltan. Vetni nem akkor kell, amikor jól érezzük magunkat, hanem amikor eljött az ideje, sem előbb, sem később. Öntözés, gyomlálás nem kedv kérdése, hanem szükséges a megfelelő növekedéshez. Az éretlen termést nem szabad még leszedni, de halogatni sem érdemes az aratást, mert tönkremehet az addig befektetett munka. A szorgalmas, kitartó, lépésről lépésre haladó munka idejében meghozza bőséges hasznát, de ehhez türelmes, odaszánt, és céltudatos lépésekre van szükségünk, a kedvünktől függetlenül. A célba érkezés öröme és boldogsága csak és kizárólag a legvégén lehet a miénk, ha nem adjuk addig fel, vagy nem elégszünk meg azzal, hogy fél távig eljutottunk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy segítesz bölcsen, szorgalmasan és kitartóan végezni minden feladatomat, hogy hasznosan teljen az életem minden szempontból!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!