2022. május 23., hétfő

Napi felülről:

„… és csodálkozom: Micsoda a halandó, hogy törődsz vele? Kicsoda az ember fia, hogy egyáltalán észreveszed?”

8. zsoltár 5. vers*

Áldott hétfőt, értékes voltunk nagyszerűségét, megajándékozottságunk örömét és biztonságát kívánom minden testvérem részére!

Egy újabb munkahét indulása egy ködös, zord idő a napfényes hétvége után. Újból fel kell venni a feladatok hátizsákját, és nekivágni a nehézségek, kihívások sűrűjének. Ez egyébként a javunkat szolgálja, mert csak így juthatunk előre, feljebb és tovább. Kellenek a pihenés üdítő, virágos rétjei, de a csúcsokat úgy mászhatjuk meg, ha a szembenézünk a próbákkal, és meghódítjuk az előttünk álló hetet. Ezért mindig használjuk ki a pihenés idejét, de bátran, hittel és elkötelezettséggel harcoljuk meg a csatáinkat, mert vár ránk a győzelem! Ez a hét, ezzel együtt sokunknak különlegesen nehezen indul, ezért olyan fontos az a rácsodálkozás és felismerés, hogy az Örökkévaló mennyire kiváltságos helyet biztosított számunkra önmagánál. Minden nyomorúság, veszteség és kudarc ezen keresztül lesz mégis értelmezhető, és kerül a helyére a nagy képben, amit igazán csak felülről lehet átlátni. Ez segít úgy kicsinynek érezni, látni magunkat, hogy közben felemel a mennyei szeretet a mindennapok felhője fölé, megpillantani az áldások napsugarát.

Mennyei Atyám, hogy lehetséges az, hogy ennyire fontos vagyok számodra? Ki vagyok én, hogy foglalkozol velem, érdekel az életem és a sorsom? Áldott légy ezért a csodáért!

*Egyszerű fordítás (8. zsoltár 4. vers)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!