2022. május 24., kedd

Napi felülről:

„Semmiféle erkölcstelen, romboló beszéd ne induljon ki a ti szátokból, inkább az, ami jó lehet a szükséges épüléshez, hogy örömöt, kedvességet adhasson azoknak, akik hallják.”

Pál levele az efezusiakhoz 4. rész 29. vers*

Áldott keddet, a tiszta és építő szavak áldását, a közösség építés örömét és erejét kívánom minden testvérem részére!

Elméletben mindannyian jól szeretnénk érezni magunkat. Olyan környezetre vágyunk, ahol megbecsülnek, örömmel fogadnak, és épülhetünk, növekedhetünk egészségesen. Egy tiszta, szemétmentes, gondozott légkörről álmodozunk, ahol gaz helyett virág nyílik és bogáncs helyett gyümölcs terem. Ezzel szemben a gyakorlatban annyi lehangoló, elkeserítő és romboló beszéddel szórjuk tele a környezetünket, ami pont az ellenkezőjét éri el. Természetesen hatással van ránk mások viselkedése, de, ha erre hivatkozva mi is ugyanazt folytatjuk, ugyanúgy nyilvánulunk meg, akkor mitől várhatnánk változást és tisztulást? Nehéz ott építkezni, ahol mások éppen rombolnak, de csak addig lehetetlen, míg bátran és tántoríthatatlanul hozzá nem fogunk. Visszahúzó erő mindig lesz, de ez nem ok arra, hogy feladhatjuk a jó példát, a helyes irányt, ami a valódi boldogsághoz vezet. Az őszinte, igaz, de építő, bátorító és vigasztaló szavak a jó kapcsolatok építőkövei. Ebből készülhet el egy örömteli, kedvességgel és szeretettel teljes környezet a családban, munkahelyen vagy egy baráti társaságban.  Ne a sebeket, sérüléseket és a szemetet szaporítsuk, van abból bőségesen, hanem azt, ami épít, gyógyít, helyes irányba vezet, mert egyébként is erre kívánkozunk!

Mennyei Atyám, köszönöm bátorításodat, segítségedet, hogy szavaim építsenek, és ne romboljanak!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!