2022. május 21., szombat

Napi felülről:

„Mellém léptél, mikor kiáltottam hozzád, ezt mondtad: Ne félj!”

Jeremiás siralmai 3. rész 57. vers*

Áldott szombatot, Isten jelenlétének biztonságát, bátorításának erejét, és szeretetének áldásait kívánom minden testvérem életére!

Már az nagyszerű érzés és igen lelkesítő, amikor egy társ, egy másik ember mellénk áll, számíthatunk rá, meghallgat minket, sőt bátorító, bíztató módon szól hozzánk. Ezért érdemes ezt megtennünk nekünk is, amikor csak lehetőségünk adódik rá, mert ehhez nem kell különleges tudás, hatalmas felkészültség, csak szerető, együttérző és nyitott szív. Különleges csodákat élhetünk át ezekben a meghitt pillanatokban, amikor a lelkek közel kerülnek egymáshoz, és gyógyulni kezd egy összetört vagy félelem bénította szív. Amikor ugyanezt az Örökkévaló Isten teszi meg velünk, a mennyei Atya lép mellénk, mert segítségül hívtuk, nem elítélő szavával, elutasító fölényével szembesülünk, hanem lehajló szeretetével, felemelő jóindulatával, sőt azzal a bíztatással, ami tőle tökéletesen hiteles: „Ne félj!” Félelemre szinte mindig van okunk, ha éppen nincs kéznél, akkor gyorsan találunk egy hozzánk illőt, de nem kell, nem szabad, hogy benne ragadjunk, megbénítson és bezárjon bennünket, ezért van szükségünk arra, aki a szabadság ajtaját kinyitja számunkra. Amíg a félelem börtönbe zár, a bizalom és a hit a jövő reménységét nyitja meg, bármi történt is előtte.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy mellém léptél, mert segítségül hívtalak, bátorítasz, mert olyan nagy szükségem van rá, rád!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!