2022. május 20., péntek

Napi felülről:

„Más dicsérjen téged, ne a te szájad, az idegen, és ne a te ajkad!”

A példabeszédek könyve 27. rész 2. vers*

Áldott pénteket, a jól végzett munka örömét, békességét és áldásait kívánom minden testvérem részére!

Az egészséges lélek tisztában van az értékeivel, hasznosságával, és azzal is, hogy erényei akkor is fontosak, amikor nincsenek a kirakatban. Hálaadással visszanéz a napjára, és örömmel tölti el szívét a jól, helyesen végzett munka látványa, emléke, mert tisztában van vele, hogy mindez Isten áldása az életén, aki nem feledkezik meg egyetlen tettéről sem. A bizonytalan személyiség azzal akarja ellensúlyozni kétségeit, hogy kimondja, és hirdeti magáról mindazt, amit másoktól várna el, hogy elmondják róla. Ez az éretlen, éppen ezért keserű, savanyú és rosszízű gyümölcs esete. Amikor nincs türelem, józanság és bölcsesség megvárni, amíg beérik a dicséret, és élvezni lehet minden megérdemelt ízét. A jót nem azért kell tenni, hogy dicsekedni lehessen vele, hanem azért, mert ettől leszünk valódi emberek. Nemesen cselekedni nem csak akkor fontos, amikor mások láthatják, megdicsérhetik, mert ez színészkedés és megtévesztés, hanem azért mert ez biztosítja a lélek békességét, háláját, és helyes formálódását. Kitartóan, rendületlenül és hittel tedd azt, ami igazán értékes, jó és hasznos, a dicséret pedig a mennyben és a földön is pont a kellő időben be fog érni, csak türelmesen várd ki, mert hasznodra fog válni!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy mindennek megvan a maga ideje, a tetteknek és a dicséreteknek is! Hálát adok, hogy nálad minden igazságosan és valóságosan el van, és el is lesz ismerve!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!