2022. május 2., hétfő

Napi felülről:

„Ó, milyen hatalmas Isten gazdagsága, milyen mélységes a bölcsessége, és végtelen a tudása! Milyen nehéz megérteni a döntéseit! Ki képes követni, hogy Isten mit miért tesz?”

Pál levele a rómaiakhoz 11. rész 33. vers*

Áldott hétfőt, reménységgel teli új hetet, gyermeki hitet és ragaszkodást kívánok minden testvérem részére!

A gyermek számára nem az ad biztonságot és védelmet, hogy mindent ért abból, amit a szülei tesznek vagy mondanak. Attól nem lenne boldogabb vagy egészségesebb, ha a szülei részletesen beavatnák minden megbeszélésükbe vagy döntésükbe, de az rendkívül lényeges, hogy érezze szeretetüket. Odamehessen hozzájuk egy ölelésre, megfoghassa a kezüket, amikor kell, és kérhessen, kérdezhessen tőlük szükségei szerint, hogy ne legyen hiánya semmiben. Az Örökkévaló ezen keresztül bepillantást enged abba a közösségbe, amibe meghívott bennünket, mint mennyei Atya. Nem probléma és akadály, hogy nem érjük fel ésszel hatalmának gazdagságát, bölcsességének mélységét, és végtelen tudását. Attól, hogy nehezen értjük meg döntéseit, és nem vagyunk képesek követni pontosan, mit miért tesz, az nem kell, hogy elválasszon attól, hogy bízzunk benne, szeretetét és védelmét élvezzük. Most még mindenképpen csak részleges a tudásunk, értelmünk korlátokba ütközik, de ettől még gyermeki hittel és ragaszkodással miénk lehet minden áldás és jó, mert Atyánk úgy döntött, hogy megosztja velünk országát, családját és szeretetét. Kell, lehet ennél több?

Mennyei Atyám, értelmem csak csodál téged, szívem megalázkodik bölcsességed előtt, de lelkem jól tudja, hogy szereteted átölel és megtart örökre!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!