2022. május 13., péntek

Napi felülről:

„Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely általunk hálaadást szül Isten iránt.” 

Pál második levele a korinthusiakhoz 9. rész 11. vers*

Áldott pénteket, a szív felülről kapott mérhetetlen gazdagságát, és a lélek hálaadását kívánom minden testvérem részére!

Az egyszerű, őszinte, tisztaszívű élet alapja az a felülről kapott gazdagság, amivel bölcsen és hálaadással élünk. Isten többféle módon megajándékoz, megáld bennünket javakkal. Már pusztán a létünk, a lehetőségeink is egy hihetetlen kincsesbánya, de nem mindegy, hogy mennyi jót hozunk ki belőle és mit is kezdünk velük azután. A másik az elvetett mag áldása, amely sokszoros termést eredményezhet, de ez azt is jelenti, hogy egy időre ki kell engednünk a kezünk közül, el kell vetnünk, azt, ami a miénk, hogy beteljesítse küldetését. Amihez görcsösen ragaszkodunk, visszatartunk és irigylünk, az lehet, hogy ideiglenesen ad egy fajta biztonságot, de valójában, pont ezzel a hozzáállásunkkal veszítjük el a bőség lehetőségét. Úgy lettünk megteremtve, hogy egészséges életszemlélettel, ne csupán önmagunkról tudjunk gondoskodni, hanem másokról is. Ez látható és tapasztalható a családi életben, gyermeknevelésben, de ennél sokkal több területen is valósággá válhat a jószívűségünkön keresztül. Ez pedig a hálás élet, a megelégedett szív legbiztosabb elősegítője, mert a birtoklásnál sokkal mélyebb, biztosabb boldogságot képes megteremteni bennünk.

Mennyei Atyám hálát adok ajándékozó jóindulatodért, és boldogságot termő szeretetedért!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!