2022. május 12., csütörtök

Napi felülről:

„Ezek mindig tanulnak, de az igazságot sohasem ismerik meg.”

Pál második levele Timóteushoz 3. rész 7. vers*

Áldott csütörtököt, az igazság, a valóság mind teljesebb megértését, és annak bölcs alkalmazását kívánom minden testvérem életére!

Az igazság felfedezése, megismerése és bölcs alkalmazása egy életen át tartó folyamat. Nem a végére érünk, hanem egyre mélyebben, szélesebben látjuk és használjuk. A tanulás éppen ezért is létszükségletünk, hiszen ezen keresztül juthatunk el a megértésre, belátásra és az egészséges növekedésre. Van azonban, hogy olyan gát, téveszme és beteg gondolkodás állja az utunkat, amely eltakarja előlünk a helyes utat. Amikor meg vagyunk győződve arról, hogy mi mindent jól csinálunk, és másokat ezen keresztül megítélhetünk. Olyan erős a véleményünk, hogy még az Isten kedvéért sem vagyunk hajlandóak változtatni rajta. Személyes sértésnek vesszük, ha nem úgy történnek a dolgok, mint, ahogyan elképzeltük. Tele vagyunk elvárásokkal, de nagyon zavar bennünket, ha mások támasztanak felénk ilyeneket. Ezek azt jelzik, hogy hiába tanulunk, nem az igazságra jutunk el, hanem csak az önigazságunkat próbáljuk igazolni. Jézus Krisztus maga az igazság, hozzá sem lehet eljutni másképpen, csak az alázat ajtaján keresztül, de azon biztosan. Bőven van mit tanulnunk, de ennél is fontosabb, hogy az igazsághoz is eljussunk, mert azzal együtt válhatunk csak azzá, akinek megszülettünk.

Mennyei Atyám, köszönöm tökéletes igazságodat, a lehetőséget, hogy felfedezhetem és megismerhetem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!