2022. június 6., Pünkösdhétfő

Napi felülről: „Megismertetted velem az élet útjait, örömmel töltesz el színed előtt.”

Apostolok Cselekedetei 2. rész 28. vers*

Áldott pünkösdhétfőt, az élet útjainak megértését, megismerését, és az Örökkévaló színe előtti túlcsorduló örömet kívánom minden testvérem életére!

Pünkösd ünnepén Péter apostol egy különleges, a Szentlélek által ihletett beszédet mondott el mindazoknak, akik látták és hallották a történteket. Úgy látszik, hogy nem csupán átélni kellett az eseményeket, hanem felismerni és megérteni is mindazt, amit Isten ezen keresztül el akart végezni. Belelátni a mennyei Atya csodálatos tervébe, sőt részesévé lenni annak. A zsoltárok könyvéből idézett versek azt mutatják, hogy az Úr már igen régóta előkészítette az ekkor bekövetkezett változásokat, de csak most lett nyilvánvaló mindenki előtt. Megismerni az élet útját, útjait, nem emberi módon, hanem felülről vezetetten, mennyei örömmel betöltekezni, de nem néhány percre, órára, hanem teljesen és igazán, ez az Isten gyermekének kiváltásága, öröksége. Az ünnepek beköszöntenek, és elég gyorsan tovább is állnak, de az a lehetőség, amit a Szentlélek jelenléte, munkája és hatása által megérkezett hozzánk nem köthető néhány ünnepnaphoz, mert egy teljes életre, és minden pillanatra szóló csoda. Nem az a baj, ha vannak problémáink, nehézségeink, hanem az, ha nem éljük át az Atya örömét, és a Szentlélek megújító, átformáló erejét, miközben ez számunkra is megadatott Jézus Krisztus által.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy benned megismerhettem az élet útját, és azt az örömöt, ami belőled fakad!

*Újonnan revideált Károli-Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!