2022. június 7., kedd

Napi felülről:

„Nyugodt lesz az életed, bölcsesség és tudomány teszi szabaddá és gazdaggá; az Úr félelme lesz a kincse.”

Ézsaiás könyve 33. rész 6. vers*

Áldott keddet, az aggódás, nyugtalanság és zaklatottság hangzavara ellenére is békességgel teljes, nyugodt és felszabadult szívet kívánok minden testvérem részére!

Veszélyes életet élünk szinte valamennyi pillanatban, még akkor is, ha mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük ennek esélyét. Aggodalmak árnya, félelmek ijesztő hangja, zaklatottság, nyugtalanság sodrása fenyegeti folyamatosan a nyugalmunkat, békességünket és boldogságunkat. A bölcs tudomány, megértés és ismeret segít elűzni, legyőzni rengeteg tévhitet és hamis elképzelést, mert megérthetjük az összefüggéseket, és ezzel kihozzuk a világosságra a félelmetesnek tűnő, sötét gondolatokat, hogy szembenézzünk velük, sőt felhasználjuk azokat a javunkra. Így működik ez a mennyei Atyával kapcsolatban is. Addig, amíg csak rettegünk tőle, kizárjuk az életünkből, kerüljük őt, vagy a vele való találkozást, a félelem és nyugtalanság sötétségében járunk. Amikor megismerjük őt, átéljük szeretetét, jóindulatának örömét, és igazságának hatalmát, akkor az olyan felszabadító, meggazdagító és bátorító erővel bír, mint semmilyen más tudomány, ismeret vagy bölcsesség. Az Úr félelme, a gyermek ragaszkodása a szülőhöz, az a tisztelet és szeretet, ami nem megkötöz, hanem biztonságot, és egyben szabadságot is biztosít.

Mennyei Atyám, hálát adok azért a szabadságért, gazdagságért, amelyet bölcsességed, ismereted és tanításod hozott el számomra!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!