2022. június 30., csütörtök

Napi felülről:

„A rágalmat könnyű elhinni, ahogy a finom falatot könnyű lenyelni.”

Példabeszédek könyve 18. rész 8. vers*

Áldott csütörtököt, a rágalmazó, pletykálkodó és lejárató hírekkel szemben óvatosságot, érzékenységet és védelmet kívánok minden testvérem számára!

A rágalom, pletyka és lejárató szavak képesek kikerülni a józanság, igazságosság és szeretet lelki szűrőit, azzal az ürüggyel, hogy ezek a javunkat szolgálják, bennünket segítenek. Finom édességként árulják magukat, és azt hitetik el velünk, hogy természetes, sőt egyenesen hasznos, ha élünk velük, fogyasztjuk őket és a gondolatainkat megtölthetik. Mások botrányait, vélt vagy valós bűneit figyelemmel hallgatjuk és beszéljük meg, hiszen ezzel mi kerülünk az ítélkező, bírói székbe és az rendkívül jól esik az énünknek. Még hálásak is vagyunk azoknak, akik megosztják velünk ezeket a híreket, mert nem maradunk le semmilyen szaftos történetről. Valójában csak becsapjuk magunkat, mert semmivel sem leszünk jobbak, azzal, ha mások hibáin csámcsogunk, de képmutatók és kegyetlenek biztosan. Az őszinte vélemény mindent elsöprő érve mögé bújva lehetünk irgalmatlanok, taszíthatjuk mélyebbre azokat, akik éppen a segítségünkre szorulnának, és nem az ítéletünkre. Attól, hogy egy étel finom, még lehet halálos méreg is számunkra. A rágalmak, vádaskodás és pletyka legfontosabb ellenszere, ha meg sem hallgatjuk őket, ugyanis, ha mégis odafigyelünk rájuk, akkor túl csábítóak ahhoz, hogy ne fogyasszunk belőlük. A hálás élet, az örömteli szív és a rendezett kapcsolatok sokat segíthetnek abban, hogy megfelelő és egészséges lelki táplálékunk legyenek, és ne kívánkozzunk olyan után, ami tönkre tehet bennünket és másokat is.

Mennyei Atyám, köszönöm a jó hírt, amit tőled kaptam, az örömüzenetet, amely a győzelem, az élet és az áldások asztalát terítette meg számomra, hogy semmibe se legyen hiányom!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!