2022. július 1., péntek

Napi felülről:

„Ellenkezőleg, Isten ígéretét tartotta a szeme előtt. Nem kételkedett abban, hogy amit Isten megígért neki, azt meg is fogja tenni. Hite megerősödött, és dicsőséget adott Istennek. Teljesen meg volt győződve arról, hogy Isten meg tudja tenni, amit megígért.”

Római levél 4. rész 20-21. vers*

Áldott pénteket, a tiszta hit megerősödését, a reménység bizonyosságát és mély meggyőződését kívánom minden testvérem életében!

Ábrahám családjának, gyermekvállalásának, örökségének a legfontosabb kérdéseire adott választ Istenbe vetett reménysége. Új életet kezdeni, egy addig ismeretlen helyen. A biológiai számítások ellenére bizalommal tekinteni előre, hogy mégis megszületik az ígéret gyermeke. Felismerni, hogy a földi áldásokon túl, Isten sokkal többről, nagyobbról gondoskodott az őt szeretők számára. Minden egyes nap hitének próbáját jelentette, de nem adta fel hitetlenül, hanem éppen ellenkezőleg, az Örökkévaló ígéretét tartotta szem előtt. Nem tudta, nem ismerte a pontos időket, a beteljesülés körülményeit, de abban bizonyos volt, amit Isten megígért neki, azt képes, kész és meg is fogja valósítani. Ezért a hite nem meggyengült, hanem megerősödött, azzal együtt is, hogy voltak kísértései, hullámvölgyei és téves útjai. Nem tökéletes volt a tetteiben, hanem kitartó és hűséges a felülről kapott ígéretek megtartásában, és áldásként való megélésében. Az Úrnak adott dicsőséget, őt emelte fel engedelmességével és mély meggyőződésével. A végén pedig neki lett igaza, mert Isten igazságát választotta élete alapjául!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert ígéreteid igazak és erősek arra, hogy ma és mindörökké megtartsanak az áldások útján!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!