2022. július 2., szombat

Napi felülről:

Ugyanis, előhozhatja majd valaki: „Te tartod a hitet, én pedig cselekedetekkel rendelkezem. Próbáld meg bemutatni nekem a saját hitedet a tettektől elkülönítve, én pedig meg fogom mutatni neked a tetteim alapján a hitet.”

Jakab levele 2. rész 18. vers*

Áldott szombatot, a tettekben ragyogó hit megtartó hatalmát, győztes erejét és bizonyosságát kívánom minden testvérem életébe!

Test nélkül nincs földi élet, hit nélkül pedig nincs lelki valóság. Azonban, ahogy a test halott, ha nincs benne élet, ugyanígy a hit is csak üres váz, keret, ha nem éltetik a cselekedetek. A hit tettei két lábon járnak. Az egyik láb az engedelmesség, a másik a hűség, a türelmes kitartás. Ezekkel bárhová eljuthatunk, ahová már megnyitotta számunkra az utat az Örökkévaló. Viszont feleslegesen áltatjuk magunkat azzal, hogy megtartjuk a hitet, de igazából ez nem látható a cselekedeteink alapján, nem érhető tetten a gyakorlatunkban és a tetteink nem erről tanúskodnak. A legközelebbi hozzátartozóink, ismerőseink vagy munkatársaink igazolhatják hitelesen, hogy milyen valójában a hitünk. Sajátságos, egyedi álomhitben élve, nincs szükség cselekedetekre, mert ez a valóságtól teljesen elkülönül. Amikor azonban hitben élünk, járunk és cselekszünk, abban a teljes lényünk benne van. A hitünk irányít, diktál és vezet, mi pedig ezek szerint végezzük a dolgainkat. Az Istenben vetett mély hit égi indíttatású tetteket terem, amelynek gyümölcsei már hordozzák a menny ízét is.

Mennyei Atyám, köszönöm, az élő, cselekvő hitet, amely sohasem szégyenít meg!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!