2022. július 3., vasárnap

Napi felülről:

„Én mégis örvendezek az Örökkévalóban, ujjongok szabadító Istenemben!”

Habakuk könyve 3. rész 18. vers*

Áldott vasárnapot, az Istenbe vetett mély hit örömét, és a szeretet szabadságának erejét kívánom minden testvérem életére!

A megpróbáltatások viharait nem csupán szemléltük az elmúlt években, hanem folyamatosan benne is élünk. A halál nem várt aratásba kezdett a világjárvány, majd egy valóságos, és öldöklő háború által. Ezek elég félelmetes jelek, és jelzések arra nézve, hogy változtatnunk kell a gondolkodásunk és életmódunk tekintetében, ennek ellenére mégis az a legfőbb vágyunk és álmunk, hogy visszatérjen minden a régi kerékvágásba. Ezzel együtt megmutattuk, hogy képesek vagyunk alkalmazkodni és megszokni mindenféle rosszat, legfeljebb egy kicsit reménytelenebbül nézünk a holnap elé, és több félelemmel kell naponta megküzdenünk. A számonkérés óhatatlanul közeleg mindegyikünk életében, ezért egyáltalában nem mindegy, hogy merre fordul a tekintetünk és a szívünk ezekben a vészterhes időkben. Van olyan lehetőség és választás is, amikor a „mégis öröm” annak ellenére fog virágot és gyümölcsöt hozni a lelkünkben, hogy körbevesz bennünket a nyomorúság. Ez a körülményektől független, a mennyei Atya szeretetéből, jelenlétéből és ígéreteiből táplálkozó boldogság, melynek békessége olyan, mint az óceán mélye, ahova a legvadabb vihar sem ér el. Ne a múltat akard visszahozni! Ne a jelen kihívásait tekintsd a legnagyobb akadálynak és bajnak! Nézz föl és tekints előre, hogy jó irányba haladj és mindenekkel szemben győztes legyen az életed Jézus Krisztus által!

Mennyei Atyám köszönöm azt a mélységes örömöt, békességet és reménységet, amely belőled táplálkozik és hozzád vezet!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!