2022. június 26., vasárnap

Napi felülről:

„Megsértett barátod nehezebb visszanyerni, mint az erős várat elfoglalni. A veszekedés olyan, mint erős zár a palota kapuján.”

Példabeszédek könyve 18. rész 19. vers*

Áldott vasárnapot, a békesség, az igaz barátságok és kapcsolatok biztonságát, erejét és örömét kívánom minden testvérem életére!

A valódi barátok igen drága kincsek, és aki hajlandó ezekért a kapcsolatokért energiát befektetni, az sokat nyer vele. Ez nem csak úgy ránk talál, hiszen kölcsönös bizalomról, elkötelezettségről és egymás felé való megnyílásról szól, aminek először meg kell alapozódnia, fel kell épülnie és utána is folyamatos gondoskodásra szorul. A rászedett, becsapott és megsértett barát azonban bezárja a kapukat, falakat emel, hiszen attól kapott sebeket, akit közel engedett magához, akitől megértést, támogatást várt és nem hátbatámadást. Ne gondoljuk azt, hogy minden ott folytatható majd, ahol abbahagytuk, egy bocsánatkéréssel, kedveskedéssel vagy nemes gesztussal. Megéri harcolni az igaz barátságok gyógyulásáért, de ehhez idő kell, türelem és elkötelezett szeretet. A legkönnyebb feladni, elengedni és megtalálni, kit lehet a helyzetért hibáztatni, de sokkal hasznosabb, ha újra felépítjük a romokból a barátság otthonát. A viszály és veszekedés mögött sok ok lehet, de egy fél sohasem elég hozzá, mert valakinek folytatnia kell ahhoz, hogy elmérgesedjen. Jobb nyitva, hagyni a kapcsolatok lehetőségének kapuját, legalább a mi oldalunkról, mint szavainkkal, tetteinkkel erős lakatokkal lezárni, vagy befalazni őket. A mennyei Atya minden gonoszságunk, hitetlenségünk és tagadásunk ellenére még mindig nyitva hagyta a helyreállás ajtaját Jézus Krisztusban, mert nem mondott le rólunk!

Menyei Atyám köszönöm, hogy nem sajnáltál semmit arra, hogy hazatalálhassak hozzád, hogy tárt karokkal várj és fogadj szeretetedbe!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!